Bezoekers

woensdag 27 januari 2016

Hexagon Speldenkussens

Deze hexagon speldenkussens zijn te koop en ik maakte ze met behulp van mijn Accuquilt Go, snijmachine Englich paper piecing 1" hexagon -1" finished sides no: 55422. Ze zijn 4,4 x 5 cm groot. Ik sneed eerst de "kartonnetjes"  uit, daarna de stofjes. Ik naaide met de hand de stofjes er om heen en naaide de hexagons aanelkaar in bloem vorm. Als een applicatie stikte ik ze op bege linnen. Voor versiering ging ik met een stiksteek er omheen borduren. Dicht naaien, omdraaien en opvullen, dichtnaaien en weer een stiksteek met borduurgaren langs de rand. Ze zijn lekker groot 17 x17 cm. Er kunnen heel wat spelden op, maar als decoratie staat hij ook heel leuk. Deze tien kussentjes gaan in de verkoop voor € 12,50 per stuk, en staan op Marktplaats. Of mail me voor meer info; marienaailes@ziggo.nl Nartuurlijk heb ik deze keer er ook een voor mezelf gemaakt, want speldenkussens kun je nooit genoeg hebben! Waar laten jullie je spelden zoal? Groetjes Marie.

woensdag 20 januari 2016

Merklap van CloRaMi Designs

Ik heb mij gewaagd aan een grote Merklap van CloRaMi Designs ontworpen door Ingrid Germonprez wonende in België. Ik wilde altijd nog eens een Merklap borduren geheel met rood garen. Weer geïnspireerd geraakt door het blog van Jeanny's Merklapperie,  waar ik een prachtige rode Merklap zag. Op zoek naar dit patroon kwam ik op internet veel meer Merklappen tegen, veel oud spul ook. Tot ik stuite op de site CloRaMi Designs uit België. Whaw! Wat een prachtige Merklappen zag ik daar! Deze dame ontwerpt de prachtigste borduurpatronen! De laaste 15 jaar heeft ze 45 verschillende Merklappen ontworpen en allemaal in het rood geborduurd. Wat een moeite had ik om er een patroon uit te zoeken, zo mooi allemaal. De ontwerpen zijn nieuw maar lijken ouderwets, met div figuren en div letters er op. Voor een ieder zit er wel wat bij, houd je van honden, vlinders, eenhoorns, letters, randen, blokken enz... enz... Ook al borduur je niet zo mooi om te zien. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het patroon "Shrinking" een met veel letters in ABC. Ze kosten €15,- per stuk, als je er twee of meer koopt krijg je korting. Het patroon komt in 6 delen A4 plus uitleg vel in een plastic hoesje in A4 envelop thuis gestuurd. Ik koos voor de lap kaaslinnen ecru 12 draads en borduurgaren van DMC FLOCHE 100% glanskatoen een draad om mee te borduren ( is geen splijtzijde) in de prachtige kleur rood 815. Ik kocht dit bij Atelier Steekjes & Kruisjes waar ze veel borduur spullen hebben. Het borduurd heerlijk dit garen en alles in een kleur is minder draad afhechten! Toch word dit een lang lopend project, maar afwisselend met haken en naaien is het plan. Hebben jullie ook zo'n lang lopend project onderhanden? Groetjes Marie

vrijdag 15 januari 2016

Ariadne Merklappen

In de jaren 80/90 waren Merklappen weer helemaal terug en in de Ariadne stond bijna elke maand weer een nieuw prachtig kruissteek patroon om er een te borduren. Merklappen werden vroeger gemaak door meisjes op school, om hun vaardigheden te laten zien bv bij een sollicitatie. Er zijn nog veel oude Merklappen bewaard gebleven en deze  worden verzameld en of tentoongesteld. Op vele Merklappen staat een datum, naam of plaats. De meeste Merklappen zijn in kruissteek en stiksteek geborduurd en dat alles door meisje vanaf zeven jaar oud. Het is ongelofelijk dat zulke jonge meisje zulke kleine steekjes konden borduren. Zelf leerde ik borduren bij de nonnen op school, een heel groot doek werd op het schoolbord vastgemaakt. En met rood dik garen en een reuze borduurnaald werd de kruissteek voor gedaan. En zoals alles wat met handwerken te maken heeft vond ik het geweldig! Ik moest toen etiketten borduren met mijn naam voor op mijn schorten en doeken. Ik was toen 8 jaar en had toen ook al een engelen geduld en was handig met de handjes. In de Ariadne november 1990 stond  oa een kleine merklap van 26 x 30 cm die ik in korte tijd heb geborduurd in de avonduren waneer mijn baby sliep. Ik heb hem toen in laten lijsten 32,5 x 37,5 cm achter glas, waardoor hij heel mooi blijft. Maar zonder glas vind ik eigenlijk mooier. De lap is geborduurd op 12 draads ecru kaaslinnen met DMC splijtzijde, volgens de instructies op het Ariadne patroon. Nu ben ik een nieuwe Merklap begonnen, daarover volgende keer meer. Borduren jullie wel eens wat? Groetjes Marie

woensdag 13 januari 2016

Mijn 10 favorieten naaispullen

Wat gebruik ik het meest in en om mijn naaimachine voor naaispullen, hier is mijn favoriete top 10 naaispullen waar ik echt niet zonder kan.

No: 1 Confectie pennetje, een zilverkleurig pennetje van 6,5 cm lang met op het eind een lus. Hier mee heb ik leren werken toen ik op het atelier mijn stage liep bij Berhaus in Amsterdam. Je kunt met dit pennetje de stof onder de voet van de naaimachine door duwen, maar ook tegen houden. Zonder dat je vingers onder de naald komen. Ook bij bochten en het plat houden van de stof is dit pennetje een noodzaak. Zonder dit hulpstuk zou mijn naaiwerk een stuk minder zijn. Ben zuinig op deze pennetjes, heb er drie. Maar je kunt ook een lange dikke stopnaald gebruiken.

No: 2 Tornmesje van Clover, heb dit mesje nu een paar maanden en hij bevald goed. Lekker scherp en een wat dikker handvat wat beter vast houd. En ja een tornmesje gebruik ik heeeeeel veel! Ook ik maak fouten en haal veel zomen en ritsen uit.

No: 3 Glaskopspelden van de Hema, verreweg de aller beste spelden die er zijn! 300 stuks in doosje voor €4,25. Dit lijkt duur maar is het niet! In andere doosjes zitten er veel minder. Het echte glazen bolletje op het eind smelt niet als je er overheen strijkt. En dat doe ik nog wel eens. Andere leuke spelden die smelten als je er met de bout tegen aan komt en dan plakt alles op je stof, heel vervelend. Al koop je maar een ding bij de Hema laat het dan de glaskopspelden zijn! Ik heb altijd een aantal rezerven doosjes in huis, bang dat ze eerdaags uit de handel genomen worden.

No: 4 Naairing, een vingerhoed zonder top. Ik draag mijn nagels graag lang en ik zweet als ik een vingerhoed draag, dus dit is voor mij de beste oplossing. Maar ik duw ook liever met de zijkant van mijn vinger. In div fournituren winkels te koop, niet duur. Heb er zeker 5 in huis.

No: 5 Kleermakers schaar van Fiskars, deze is speciaal voor stoffen te knippen. €39,95. 25cm lang.  Licht maar ozo scherp!

No: 6 Klein schaartje van Fiskars, deze schaartjes liggen voor en naast mijn naaimachine om de kleine dingetjes af te knippen. Heb een hele baterij aan scharen voor elke klus een ander. Zonder goede schaar krijg ik pijn in mijn handen. Een goede schaar is een must. En je doet er lang mee.

No: 7 Centimeter met 10 cm messing beslag. Een heerlijke centimeter waarvan het eerste stukje stijf is. Dit meet heel makkelijk en is heel fijn in gebruik. Gekocht op een markt voor € 5.95 maar het geld dubbel en dwars waard!

No: 8 Gutermann garen, een fantastisch garen voor alle projecten! Hiermee kan ik alles naaien zonder problemen! Er zijn nog meer hele goede garens, maar Gutermann is overal verkrijgbaar en zo veel kleuren! Ok het is duur maar als je geen problemen wilt neem AUB Gutermann. Lees meer in mijn ander blog bericht over Gutermann garen.

No: 9 Potlood , kan elk potlood zijn er liggen er altijd twee in de buurt van mijn naaimachine. Op de foto een van Stabilo die op glas, papier, plastic en metaal kan schrijven. Zoiezo laat een potlood je nooit in de steek. Ik schrijf er mee en teken op de stof. Als het dunne lijntjes moeten zijn, dan neem ik een hard potlood.  Ook duw ik er hoekjes mee uit.  Potlood vlekt niet, een fantastisch produkt. Koop wel een goede kwaliteit en een punten slijper er bij.

No: 10 Meetlat, die gebruik ik zo vaak! Mischien had ik die op No: 1 moeten zetten? Wat is een mens zonder rechte lijn of een hoek van 90 graden?? Deze lat heb ik al 35 jaar en je kunt ze nog steeds kopen € 9,-

Dit waren mijn favoriete produkten, hebben jullie ook zo'n ding wat je niet kan missen? Groetjes Marie

dinsdag 12 januari 2016

Geborduurde cadeautjes

De twee dames die de geborduurde letter hebben gewonnen zijn; Dinah en Annemarie Hoogeboom. Zou de laatste dame haar aderes willen doorgeven per mail aub. marienaailes@ziggo.nl zo dat ik het op kan sturen. Groetjes Marie

vrijdag 8 januari 2016

Borduren Kruissteekjes

Al een tijdje volg ik het blog "Jeanny's Merklapperie en nog veel meer" daar ben ik weer geïnspireerd geraakt om weer eens wat kruissteekjes te gaan borduren. Ik zocht een andere houding voor mijn armen, overbelast van het haken en naaien achter de naaimachine. Borduren doe ik aan tafel en rust met mijn armen er boven op. Ook heb ik een borduurloep aan de tafel geschroefd. Ik maakte twee speldenkussentjes een voor vriendin die 65 is geworden. De patroontjes komen gratis van het blog "My Happy Memories" Make stuff, be happy. Het zijn goede duidelijke patroon met kleur! Het kussentje met de pumpkins houd ik zelf, voor mijn borduur naalden in te doen bij mijn werkjes. De letters heb ik veranderd in haar naam en geboortedatum. En bij de pumpkins moest het woord over een draad geborduurd worden, dat lukte me niet en heb het ingekort tot pins over twee draden. Afgewerkt met kant, waar ik dol op ben. Ik borduurde op 12,6 draads linnen, het boompje met Venne colcoton unikat, een draad komt van het klosje, heerlijk om mee te borduren. De ander met DMC splijt zijde waar ik bergen van in huis heb, nog van heel lang geleden. Ik zie op twitter steeds meer borduur werkjes voorbij komen, het word steeds meer gedaan. Jullie ook al aan het borduren? Groetjes Marie